Telefonszám: 1-205-3191 | Email: info@superio.hu

Takaríts, tisztíts egészségesen, biztonságosan és hatékonyan!

A világlátó nejlonszayor


A különleges hangulatú, egyedülálló filmecske egy átlag nejlonszatyor kalandos utazásáról szól, ami egy családtól indul és a gigantikus méretű, csendes-óceáni műanyag szemétszigetnél ér véget.

nejlonszatyorAz élővizek, és ezzel együtt az óceán műanyag szennyeződéséről rengeteg környezetvédelmi cikk, kisfilm és egyéb figyelemfelhívó média termék készült, ám ezek közül is kiemelkedik egy dokumentumfilm paródia (úgynevezett mockumentary) műfajú rövid filmecske. A The Majestic Plastic Bag címet viselő szösszenet a kaliforniai illetőségű szervezet, a Heal the Bay nevéhez fűződik, amely az élővizek, vízgyűjtő területek, partok, óceán ökoszisztémáját igyekszik óvni, helyreállítani.

A rendhagyó 3 perces film narrátora nem akárki – az Oscar-díjas, mély és szuggesztív hangú Jeremy Irons. A mockumentary egy elszabaduló nejlonszatyor kalandos utazásán keresztül próbálja felhívni a figyelmet az “átlagemberek” felelősségére a környezetszennyezésben. A mindennapokban is számtalan pillanat van, amikor tehetünk, de nem teszünk a környezetvédelemért. Az “apró környezetszennyezések” jelentősége elbagatellizálódik az életünkben, ami nagy hiba.

A dokumentarista stílus a téma és a főszereplő ötvözésével érdekes összhatást ad, ami sokkal izgalmasabb (és hatásosabb) tolmácsolása a “Gyógyítsuk meg együtt az élővizeket” üzenetnek, mint a hagyományos megoldások. A 2010-es videót eddig több mint 2 millióan látták, remélhetőleg ez a szám még többszörösére duzzad.

S végül íme a videó. Érdemes megnézni:

Kosár

Hírlevél