Telefonszám: 1-205-3191 | Email: info@superio.hu

Takaríts, tisztíts egészségesen, biztonságosan és hatékonyan!

Kerüld a vegyszert terhesség alatt és gyermek mellett is


Ha gyermeket vállalunk már nemcsak a saját egészségünkért vagyunk felelősek, hanem a baba egészségért is. A vegyszerek kisebb nagyobb mértékben károsan hathatnak a szervezetre, így a biztonság kedvéért jobb elkerülni őket. Törekedj az egészséges tisztaság megteremtésére!

Az újszülöttek, pici babák, gyerekek szervezete sokkal érzékenyebb a vegyszerekre, mint a felnőtteké, így számukra még inkább ajánlott a lehető leginkább vegyszermentes környezet megteremtése.

Milyen vegyszerektől óvakodj? Hogyan kerülheted el őket?

Terhesség alatt a babára és a saját egészségünkre is jobban oda kell figyelnünk. A vegyszerek elkerülésével sokat tehetünk a szervezetünkért és a pocaklakó biztonságáért is. Mire figyeljünk?

1. A hagyományos tisztítószerek és mosószerek, öblítők nagy része olyan vegyszert tartalmaz, amely veszélyt jelenthet az egészségre, allergizálhatnak. Ezeket lehetőleg kerüld!

Ne fertőtleníts feleslegesen! Ha kellő rendszerességgel (lehetőleg a szennyeződés keletkezésekor azonnal) takarítasz, akkor általában nincs szükség fertőtlenítésére. A sterilitás egyébként sem egészséges – sem akkor, amikor babát vársz, sem akkor, mikor már gondoskodsz gyermekedről. A legjobban a WC és a konyha tisztaságára ügyelj oda – itt szaporodnak el a legkönnyebben a baktériumok.

Mosás, öblítés során a “normál”, vagyis hagyományos mosószerekből és öblítőkből olyan vegyszerek kerülnek a ruhákra, amelyeket képtelenség kimosni – száradás után is egész nap érintkeznek a bőrünkkel, így allergizálhatnak.

Biztos, ami biztos a maximális vegyszermentességre törekedj: használj olyan tisztítószereket, mosószereket, öblítőt, amelyek természetes alapanyagokból készültek! Így te és a babád sincs felesleges terhelésnek és veszélynek kitéve a vegyszerek által.

Ecover termékekTerhesség alatt és gyermeknevelés mellett jól jön a praktikum is.Természetes (növényi és ásványi alapú), nagyon hatékony, sokoldalú, minőségi, és… praktikus(!) – sokan ezen tulajdonságok miatt voksolnak az Ecover termékekre. Nemzetközi szinten piacvezető öko mosószer- és tisztítószergyártó cégként garantálják a minőséget. S ami még roppant csábító, hogy a lakás, ház minden pontja és tisztítási tevékenysége lefedhető a termékeikkel. Nagy a választék, kényelmes a beszerzés. (Erről te is meggyőződhetsz az Ecover webáruházban.)

2. Óvakodj az erős illatú szerektől, pl. ragasztó, oldószer, festék. Kerüld a növényvédőszereket, rovarölőszereket is!

3. Lakásfestés esetén az ólomtartalmú falfesték lekaparását ne te végezd, és hanyagold a latex- vagy higanytartalmú termékeket, válassz vízbázisú festéket! Használj védőfelszerelést és gondoskodj a gondos szellőztetésről!

4. Ne használj hígítót tartalmazó anyagot, sprayket, pl. hajlakkot sem!

5. Jó néhány matrac olyan tűzálló kémiai anyagokat rejt, amelyek a rajta fekvőbe is átkerülnek, és kimutathatóan az anyatejbe is átszivárognak. Válassz körültekintően matracot! Olyat válassz, amely alternatív hőálló anyaggal kezelt.

6. Gondosan válassz szőnyeget, kárpitot, díszpárnát, mert ezek is tartalmazhatnak olyan vegyszert, anyagot (pl. formaldehidet), amely rákkeltő, vagy allergizáló lehet.

Fontos: a vegyszermentes otthon nemcsak a kismamák, gyerekek, allergiára hajlamosok számára ajánlott, hanem mindenki számára egészségesebb. Az egész család jól jár, rövid távon és hosszú távon is.

Kosár

Hírlevél