Telefonszám: 1-205-3191 | Email: info@superio.hu

Takaríts, tisztíts egészségesen, biztonságosan és hatékonyan!

A környezetbarát vízkőoldók


A mosdó, kád, WC felületein éktelenkedő vízkő eltávolításához nem szükséges vegyszeres megoldást választani.

furdoszoba_takaritasAz ecet

A környezetbarát vízkőoldó megoldások egyike a minden háztartásban megtalálható háztartási ecet (hígított ecetsav), ami amellett, hogy vízkőoldó, fertőtlenítő is. Egy szivaccsal szétoszlatva könnyen használható. Ha makacs lerakódással kell megküzdened, akkor sütőporral összekeverve is használható az ecet: az összekevert anyagot hagyd rajta legalább 20 percig a nem kívánatos folton, majd szivaccsal ess neki, és súrold le.

A szódabikarbóna

A szódabikarbóna (nátrium-hidrogénkarbonát, nevezik nátrium-bikarbónának is) lúgos kémhatású anyag, környezetbarát tisztítószer és fertőtlenítőszer. Por állagban vásárolható meg. Nedves szivacsra téve súrolószerként remekül funkcionál. Nem karcolja, viszont jól tisztítja a csempét, króm felületeket. Vízben oldják leginkább, de ecettel is kombinálható (így növelhető a tisztítóhatás).

A citromsav

A citromsav is kitűnő vízkőoldó, és nem is kíséri az ecetéhez hasonló szembántó, orrfacsaró szag. A citromsavat por állagban lehet kapni. 1 evőkanálnyit kell fél liter vízhez adagolni, elkavarni benne, majd szivaccsal felvinni a vízköves felületre. Ha erősebb vízkővel van dolgunk, kísérletezni kell erősebb oldat létrehozásával.

Praktikusabb, gyorsabb, egyszerűbb

Az Ecover vízkőoldó is citromsavat tartalmaz, ám a többi hozzáadott természetes kiegészítő összetevőnek és a szórófejes flakonnak köszönhetően praktikusabb a használata, mint magában a citromsavé, (vagy akár az eceté, szódabikarbónáé.) Ugyanúgy öko vízkőoldó, mint a fenti anyagok, nem terheli az élővilágot, s az emberi szervezetet, ám gyorsabban hat, könnyebb a felvitele, továbbá nem igényel előkészületet (adagolást, feloldást, kevergetést). Praktikus abból a szempontból is, hogy függőleges felületek esetében is könnyen használható.

Kosár

Hírlevél