Telefonszám: 1-205-3191 | Email: info@superio.hu

Takaríts, tisztíts egészségesen, biztonságosan és hatékonyan!

Öko tisztítószerek terméktesztje – Tudatosvásárló


A környezettudatos gondolkodású vásárlók között köztiszteletben álló öko tematikájú portál, a tudatosvasarlo.hu készített egy terméktesztet az öko tisztítószerekről. A tesztbe 13 általános tisztítószert válogattak be. Az Ecoveré is közte volt.

A tisztítóhatást, használati élményt, praktikumot (stb.) nem vette figyelembe a teszt, a vizsgálati – s egyúttal pontozási – szempontok a következők voltak: összetétel, címkézés és független minősítő védjegy megléte, esetleg hiánya. A pontozás metodikája az volt, hogy minden termék 10 pontról indult, és a hiányosságok pontlevonással jártak. A tesztet végző környezetkémikus pontot vont le többek között a túlzott lúgosságért, allergizáló összetevőkért (pl. bizonyos enzimek, tartósítók, segédanyagok, fehérítők stb.), a címkén való tájékoztatás hiányáért vagy pontatlanságáért.

A teszt egyik legfontosabb konklúziója, hogy igen nagy különbségek vannak a minőség, megbízhatóság tekintetében. Voltak olyan termékek, amelyek úgy futtatják magukat öko termékként, hogy összetételük alapján nem indokolt az öko jelző, de volt olyan is, amely nem rendelkezik hivatalos öko tanúsítvánnyal.

Az Ecover általános öko tisztítószere nem szerepelt rosszul a megmérettetésben. 10-ből 9 pontot kapott, ezzel holtversenyben a 3. helyen végzett. A 13 márkából 5 márka gyakorlatilag 0 pontot kapott a teszt során.

tudatosvasarlo_termekteszt

A termékteszt részletesen elolvasható a környezetbarát gondolkodásra nevelő Tudatosvásárló.hu  portálon.

Kosár

Hírlevél