Telefonszám: 1-205-3191 | Email: info@superio.hu

Takaríts, tisztíts egészségesen, biztonságosan és hatékonyan!

Szelektív szemétgyűjtés: ami a műanyag-gyűjtő konténerbe való


A szelektív műanyaggyűjtő konténerbe helyezhetők üdítős és ásványvizes PET-palackok, kiöblített háztartási flakonok – fontos, hogy a kupakot csavarjuk le, és úgy dobjuk ki a flakonnal együtt -, tiszta fólia, tiszta szatyor.

szelektív műanyaggyűjtő konténerA két legnagyobb mumus: a címke és az ételmaradék

Amire nagyon vigyázzunk, hogy minden esetben távolítsuk el a műanyag flakonról a papírcímkét, mielőtt a szelektívbe dobjuk! Hasonlóképpen járjunk el az ételmaradékokkal is: ne felejtsük el elmosni a joghurtos poharat, margarinos dobozt és egyéb étellel szennyezett műanyagot. A háztartási flakonokat is (pl. samponos flakon) előbb gondosan mossuk el, mielőtt kidobjuk.

Tilos tehát olajos/zsíros, ételmaradékos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett flakont, szatyrot, fóliát, dobozt, továbbá tiszta vagy szennyezett hungarocellt, harisnyát, fogkefét, CD-lemezt, műanyag játékokat a műanyaggyűjtő konténerbe dobni.

Miért kell szelektíven gyűjteni? A környezetvédelmi előnyök… 

A legtöbb esetben “gyűjtőszigetek” által begyűjtött, szétválogatott szemétből másodnyersanyag lesz, amelynek nagyon kedvező környezeti hatásai vannak.  Az újrafeldolgozás (recycling) által csökken a környezetre rótt teher, és a gyártás is kevesebb energiát, nyersanyagot igényel. Nyilván az újrafeldolgozás volumenének növeléséhez alapvetően szükséges a szelektív szemétgyűjtés terjedése. A gyűjtőszigetek lelőhelyéről pontos infó a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapján található.

Kosár

Hírlevél