Szövetség az Erdők Megóvásáért

A Földről percenként eltűnik 5 focipálya méretnyi erdő. A szövetséget alapító agrárcég és a csatlakozó vállalatok, cégek, intézmények, magánszemélyek vállalják, hogy fa alapú nyomtatott anyagok révén nem járulnak hozzá a Föld erdő állományának csökkenéséhez.

agroinform_20140519162553_szem_log_kicsiA szövetség további célkitűzése, hogy a gyermekeket a környezetvédelem szellemében a természet szeretetére, megóvására nevelje, s mindezek érdekében tájékoztató, edukáló vetélkedőket szervez, továbbá erdei iskolák létrehozását támogatja.

Az FSC-tanúsítvány

FSC logóval ellátott termékek olyan erdőgazdálkodásból származnak, ahol a fakitermelés és az újratelepítés során figyelembe veszik az ökológiai egyensúlyt és a biodiverzitást (élővilág sokféleséget).

A szövetség az FSC-tanúsítvánnyal rendelkező anyagokat használó cégeket is egybe kívánja fogni, illetve nyilván arra ösztönöz, hogy amennyiben muszáj papírt használni, akkor FSC-s papírt használjon mindenki.

A szövetséget megalapító AGRO.bio Hungary Kft. például évente több mint 5 tonna papírt használ szakmai kiadványai elkészítéséhez. Ha nem FSC-s, hanem egyszerű kereskedelmi papírra nyomtatnák őket, akkor valószínűleg a papír alapanyaga újratelepítés nélküli kipusztított erdőkből származna.