Telefonszám: 1-205-3191 | Email: info@superio.hu

Takaríts, tisztíts egészségesen, biztonságosan és hatékonyan!

Az újszülött ruha és baba ruha mosása


Mit kell adni egy picurka, újszülött babának? A legfontosabb persze a szeretet, a nagyfokú odafigyelés, de értelemszerűen fontos a megfelelő táplálék, megfelelő minőségű folyadék, pelenka, ápolószerek, vitaminok, ruhák, egészségesen tiszta környezet is. Ne felejtkezzünk meg a megfelelő módon történő mosásról sem, hisz a gyermekünkről való gondoskodásnak szerves része ez is.

A babák bőre érzékenyebb

Az újszülött ruha mosása miért más?

Sokan valószínűleg még mindig felteszik ezt a kérdést az anyukák között. Nos, azért, mert az újszülöttek és csecsemők, nagyobb babák bőre sokkal érzékenyebb a környezet ingereivel (pl. napfény, szél, dörzsölés, hideg, meleg, tisztítószerek, bőrápolószerek, higiéniai termékek) szemben, mint a felnőtteké. Sokkal hajlamosabbak az allergiás reakciókra, ami ha bekövetkezik, nagyon erősen leronthatja a komfortérzetét a picinek.

A (normál) mosószerek és öblítők számos olyan vegyi anyagot tartalmaznak, ami irritálhatja a baba bőrét. A legjobb megoldás ez esetben is a megelőzés, azaz olyan mosószert érdemes választani a textil pelusok, előkék, rugik, bodyk stb. tisztításához, ami nem tartalmaz semmiféle allergén összetevőt.

Ugyanez a tanács az öblítő kapcsán is. Tehát a speciális, érzékeny bőrre kifejlesztett, újszülött- és babaruha mosásra alkalmas baba mosószer után ne rakjunk az adagolóba sima öblítőt, használjunk baba öblítőt.

Miért kell a babamosószer és babaöblítő?

Mi nincs az érzékeny baba bőrhöz kifejlesztett mosószerekben és öblítőkben, ami a normál mosószerben van? Színezék, illatanyag, optikai fehérítő és egyéb olyan vegyi anyag, ami felesleges terhelést jelent az újszülött baba bőrének. (Hozzátesszük, a gyerekek és felnőttek esetében is praktikusabb egy natúr összetétel. A természetes anyagok mindenki számára egészségesebbek.)

Sok alternatíva van a természetes mosószeres mosásra, öblítésre

ECOVER ZERO folyékony mosószer 1,5lAz újdonsült anyukák, de többszörös anyukák pláne idő szűkében szenvednek. Sok elvárásnak meg kell felelni, és főleg az első hetekben, hónapokban rengeteg a tennivaló: sok a bukás, a tejcsis textil pelus, a kakis, pisis pelus, a koszos rugi, body. És a sűrű etetésről, nyugtalan éjszakákról, hosszú altatásokról, sírásokról még nem is beszéltünk. A legtöbb anyukának a gyorsaság, praktikum nagy ajándék, különösen ha nincs egy regimentnyi segítő kéz körülötte, aki a háztartási munkába (s a többi tennivalóba) besegít.

Szerencsére már vannak olyan kész bababőrbarát mosószerek, öblítők (pl. az ECOVER-nek), amik maximálisan csökkentik az allergiás reakció kockázatát. Használatuk ugyanolyan praktikus, hatékonyságuk ugyanakkora, mint bármely agyonreklámozott normál tisztítószeré, ami azonban vegyszerekkel, nem natúr komponensekből készült.

ECOVER ZERO antiallergén babaruha öblítőTovábbi alternatívát jelentenek az egészségesen tiszta gyerekruhákhoz a házilag készíthető, illetve a boltokban készen kapható természetes, környezetbarát öko mosáshoz használható anyagok, szerek (pl. mosódió, mosószóda), öblítők (ecet, mosóparfüm) is.

A mosószer házi készítésénél sok helyen olvasni kudarcba fulladt próbálkozásokról, ami különösen azért lehet bosszantó, mert az anyagon túl nem kevés időt is beletesz az háziasszony. Az egyéb szereknél pedig előfordulhat, hogy nincs megelégedve az eredménnyel az édesanya.

Akármelyik megoldás mellett is döntünk, akármelyik válik be a lényeg, hogy a baba egészségének védelmét tartsuk szem előtt, és ne bombázzuk a szervezetét szükségtelenül vegyszerekkel, ha ugyanazt a tisztaságot természetes módszerekkel is elérhetjük.

Kosár

Hírlevél