Telefonszám: 1-205-3191 | Email: info@superio.hu

Takaríts, tisztíts egészségesen, biztonságosan és hatékonyan!

A folteltávolítás természetes módszerei – ital- és ételfoltok


Mitévők legyünk, ha egy kis ital- vagy ételfolt keletkezik a ruhán? Néhány természetes, házi praktika, hogy mihamarabb búcsút inthessünk a foltoknak.

Borfolt eltávolítása

A bort itassuk fel előbb papírtörlővel/papírzsebkendővel, majd sóval. Minél gyorsabban csepegtessünk citromlevet a foltra, majd langyos vízzel mossuk ki a bort a balesetet szenvedett ruhából.

Ha nem is látszik a folt, azért érdemes beledobni a mosógépbe a ruhát, hogy garantáltan visszanyerje eredeti állapotát. (És persze eltávolítsuk a só és citrom maradványokat.)

Kávéfolt eltávolítása

Készítsünk 3 evőkanál só és 1 liter víz összekeverésével oldatot, majd ennek segítségével vegyük fel a harcot a kávéval.

Csokifolt kiszedése

Előbb szabaduljunk meg a csokoládé nagyobb részétől, azaz kaparjuk le valamivel a ruháról, a csokifoltot pedig minél előbb kezeljük folttisztítóval és áztassuk be hideg vízbe. A biztos eredmény érdekében dörzsöljük ki a folt nagyját, mielőtt a mosásba tennénk.

Gyümölcsléfolt eltávolítása

Ha időben, hamar nekiesünk a foltnak, akkor sima mosószeres dörzsöléssel könnyen kijön a ruhából. Ha kicsit áll rajta a gyümölcs, akkor érdemes folttisztítóval vagy citromsavval előkezelni a foltot, majd beáztatni, és meleg vízzel, dörzsöléssel rásegíteni a tisztításra.

Zsírfolt kiszedése a ruhából

Itt is bevethető a folttisztító, ha az nincs, akkor sima mosogatószer (de arra vigyázzunk, hogy olyat használjunk, ami nem színes). Előbbivel egyszerű a dolgunk: vigyük fel a foltra, jól dörzsöljük bele, áztassuk be, majd később mossuk ki a ruhából a foltot, végül tegyük oda egy normál mosásra a gépbe.

Ha a mosogatószerre bízzuk a munkát, akkor dörzsöljük bele a foltba, majd mossuk ki a foltot, végül ecetes öblítővízzel iktassuk ki a ruhából a mosogatószert a zsírral együtt. Tegyük oda ezt is mosni.

Kosár

Hírlevél