Telefonszám: 1-205-3191 | Email: info@superio.hu

Takaríts, tisztíts egészségesen, biztonságosan és hatékonyan!

Mitől környezetbarát egy mosogatószer?


A legtöbb magyar háztartásban sajnos még mindig (és valószínűsíthetően még jó pár évig) nem öko mosogatószert használnak. A hagyományos, szintetikus mosogatószerek foszfátot tartalmaznak, amely köztudottan eutrofizációt (algásodást, s a halpusztulást) okoz. Ami a legrosszabb, hogy a foszfát tartalmuk ezeknek a mosogatószereknek rendszerint körülbelül tízszerese a mosószerekének!

A foszfáton túl tartalmaznak tenzideket (felületaktív anyagokat), mesterséges illatanyagokat, esetlegesen színezékeket. A szinteikus mosogatószerektől megszokott az erőteljes habzás, ami azzal az illúzióval ajándékozza meg a használóját, hogy egy kicsi is elég belőle, és rendkívüli tisztítóerővel bír. Ez nyilván nem így van. A habképző tenzidek a mosogatás hatásfokára nincsenek hatással.

A környezetbarát mosogatószerek nem tartalmaznak foszfátot (ami vízlágyítási céllal kerül be az összetevők közé), mással (természetes eredetű összetevőkkel) helyettesítik. Továbbá nem tartalmaznak egyéb mesterséges eredetű, szintetikus összetevőt sem, nonil-fenolt sem (amely a hormonháztartásra gyakorolt negatív hatása miatt veszélyes.)

Az számít öko mosogatószernek, amely csak minimális terhelést jelent a környezetre, az élővizekre nézve. Az öko mosogatószerek, köztük az Ecover mosogatószer se nagyon habzik, ami lehet, eleinte kissé szokatlan. Az öko termékek természetes illatanyagot tartalmaznak, vagy egyáltalán nem illatosítottak.

 

Kosár

Hírlevél